Kotimaiset tapahtumat

FiPSAn kongressi/seminaari

FiPSA-kongressia on järjestetty vuodesta 2012 vaihtelevalla teemalla. Kongressi on koko Suomen farmasian opiskelijoiden yhteinen tapahtuma ja ohjelmassa on mm. luentoja, työelämätaitojen harjoittelua trainingien ja muun tekemisen muodossa, yhteistä ajanviettoa ja illanistujaiset sanan varsinaisessa merkityksessä! Tapahtumaan on haettu mallia kansainvälisistä kongresseista.

Farmasian opiskelijoiden risteily

Koko Suomen farmasian opiskelijoiden risteilyllä juhlistetaan FiPSAn syntymäpäiviä! Risteily starttaa vuosittain joko Turusta tai Helsingistä ja risteilyllä on ollut vuodesta riippuen erilaisia ohjelmanumeroita. Ohjelmaa järjestetään usein jo maissa ennen lähtöä. Muun muassa vierailut lääketehtaalla ja Punavuoren Pukumies-appro ovat lämmitelleet risteilijöitä juhlatuulelle. Vuonna 2017 risteilyä edeltää FiPSA-kongressi.

Lääkehoidon päivä

Suomen Farmasian opiskelijajärjestöt on mukana toteuttamassa kansallista Lääkehoidon päivää. #lääkehoidonpäivä

Muita projekteja:

Olemme mukana järjestämässä koulutusseminaareja, esimerkiksi koulutusta ainejärjestötoimintaan ja terveydenhuoltoalojen opiskelijoiden yhteistyönä PharMed-seminaaria. Olemme myös olleet mukana järjestämässä yhteissitsejä Yliopiston farmasiakunnan, Ex Temporen ja Fortiksen kanssa.

Kansainväliset tapahtumat

Jokaisen farmasian opiskelijan pitäisi kokea ainakin yksi kansainvälinen kongressi!

Pinsestævne

Keväällä 2017 Helsingissä järjestetään pohjoismaisten farmasian opiskelijoiden tapahtuma Pinse. Pinse on perinteisesti ennen kaikkea hauska kongressi, jossa ohjelmassa on yritysvierailuja ja luentoja. Iltaisin on vuorossa illanistujaisia, pubikierroksia ja viikko huipentuu galaillalliseen. Pinseen kuuluu perinteisesti myös mökkireissu. Keväällä 2018 Pinse pidetään Ruotsissa.

EPSA Annual Congress ja Autum Assembly

EPSA järjestää jäsenilleen kansainvälisiä kongresseja kaksi kertaa vuodessa. Kongresseilla on aina kansainvälinen teema, jonka mukaan järjestetään luentoja ja paneelikeskusteluja alan huippuammattilaisten siivittämänä. Suomalaisille on varattu noin kymmenen paikkaa per kongressi.

Keväällä järjestettävä Annual Congress toimii jäsenjärjestöjen vuosikokouksena, vaikka suurin osa osanottajista on siellä pitämässä hauskaa, kehittämässä taitojaan trainingien parissa ja kansainvälistymässä. FiPSA lähettää kevätkongressiin kaksi edustajaa, jotka ottavat osaa ajankohtaisiin keskusteluihin ja ovat mukana EPSAn päätöksenteossa.

Syksyllä järjestettävä Autum Assembly on toinen suurkokous. Kuten kevät kongressissakin, myös syyskongressissa suuri paino on sosiaalisella ohjelmalla ja trainingeilla. FiPSA lähettää kaksi edustajaa myös syksyn kongressiin muiden suomalaisten osallistujien lisäksi.

IPSF World Congress

Maailman farmasian opiskelijoiden kattojärjestö, Internation Pharmacy students’ federation, järjestää kerran vuodessa kongressin, johon on kutsuttu jäsenjärjestöt ympäri maailmaa. IPSF kongressi on huomattavasti suurempi tapahtuma, kuin EPSAn kongressit. Kongressin paikka vaihtelee vuosittain mantereiden välillä. Vuonna 2016 kongressi pidettiin Afrikan Zimbabwessa, vuonna 2017 se pidettiin Aasian Taiwanissa.

Maailman kongressiin, kuten joihinkin EPSA kongresseihinkin, kuuluu usein Post Congress Tour, jossa paikallisia nähtävyyksiä kierrellään katsomassa suuremmassa ryhmässä ja useamman päivän ajan. Kongressi ja sen jälkeinen PCT ovat oiva mahdollisuus nähdä sellaisia paikallisten opastuksella paikkoja, joihin et ehkä koskaan muuten menisi!

WHSS: World Healtcare Students’ Symposium

Maailman terveydenhuollon opiskelijoiden symposium järjestetään joka toinen vuosi ja vuonna 2017 se pidetään Ruandan Kigalissa Afrikassa. Symposiumiin on kutsuttu kaikki terveydenhuollon opiskelijat, muun muassa farmasian, lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijat. Tapahtuma on viisipäiväinen ja sisältää koulutuksellista ja sosiaalista ohjelmaa.