FiPSA koordinoi Suomessa kahta eri harjoitteluvaihto-ohjelmaa, maailmanlaajuista IPSF:n SEP-harjoitteluvaihtoa ja euroopanlaajuista EPSAn IMP-harjoitteluvaihtoa.

Maailmanlaajuiseen SEP-harjoitteluvaihto-ohjelmaan hakiessasi voit lähteä 2 viikon – 3 kuukauden mittaiseen harjoitteluvaihtoon apteekkiin, sairaala-apteekkiin, lääketeollisuuteen tai yliopistotutkimukseen melkein minne päin maailmaa tahansa. SEP-harjoitteluvaihtoon lähdetään yleensä kesäaikaan, mutta myös muut ajankohdat ovat mahdollisia.

SEP-harjoitteluvaihdossa pääset näkemään millaiselta farmasian ala näyttää muualla maailmassa ja saat samalla tutusta harjoitteluvaihtomaasi kulttuuriin. SEP-harjoitteluvaihto sopii missä vaiheessa opintojaan tahansa oleville opiskelijoille, myös mikäli olet valmistumassa.

Lisäinformaatiota IPSF:n SEP-vaihdosta löydät tästä!

Suomessa harjoittelupaikkoja, jotka ovat vastaanottaneet kansainvälisiä harjoittelijoita ovat esimerkiksi:

  • Yliopiston Apteekki
  • Lohjan Apteekki
  • Helsingin Yliopisto
  • Sulkavan Apteekki

>> Mikäli olet kiinnostunut tarjoamaan harjoittelupaikan vaihto-opiskelijoille, otathan yhteyttä seo{at}fipsa.fi !

Euroopanlaajuinen IMP-harjoitteluvaihto-ohjelma on suunnattu opintojensa loppuvaiheessa oleville tai vastavalmistuneille opiskelijoille, jotka haluavat mahdollisuuden kansainväliseen työkokemukseen ennen työelämään siirtymistä. IMP-harjoitteluvaihto kestää 3-12 kuukautta ja paikkoja on pääasiassa lääketeollisuudessa ja -tutkimuksessa ympäri Eurooppaa.

Lisäinformaatiota EPSAn IMP-vaihdosta löydät klikkaamalla kuvaa tai tästä