Mikä ihmeen Pinse?

Pinsestævne eli tuttavallisemmin Pinse on Pohjoismaiden farmasian opiskelijoiden yhteinen, viiden päivän mittainen tapahtuma. Ensimmäinen Pinse järjestettiin vuonna 1937 norjalaisten farmasian opiskelijoiden toimesta ja suomalaiset ovat olleet osa perinnettä jo vuodesta 1939. Pinse on perinteisesti on järjestetty keväisin vuorovuosin Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Vuonna 2019 Pinse järjestetiin 80. kerran ja ensimmäistä kertaa Islannissa! Suomessa Pinse järjestettiin vuonna 2022, Tanskassa 2023 ja vuonna 2024 Pinse järjesetään Norjassa!

Tapahtuman ideana on päästä tutustumaan siihen, miten farmasiaa harjoitetaan muissa Pohjoismaissa, sekä luomaan uusia ystävyyssuhteita ja vahvistamaan pohjoismaista farmasiaverkostoa sekä yhteistyötä. Ohjelman viralliseen osuuteen kuuluu mm. yritysvierailuja, luentoja ja keskustelutilaisuuksia, kun taas iltaisin päästään mökkeilemään, approilemaan ja sitsaamaan! Lähivuosina alkoholittomaan tarjoiluun on panostettu ja voitkin sellaisen valita ilmoittautumisen yhteydessä. Raittius ei siis ole este eikä mikään Pinseen osallistumiselle!

Pinseen kuuluu myös kaikenlaisia salaperäisiä perinteitä, jotka takaavat yhteisöllisyyden tunteen. Näihin rituaaleihin liittyy mm. Pinsen oma Pharmacanto laulukirja. Tosi Pinseintoilijat palkitaan mitalilla, kun he ovat suorittaneet ”Full circle” – eli käyneet Pinsessä neljänä peräkkäisenä vuotena (ja heitähän on monta, Pinse on hyvin koukuttava tapahtuma ja onpa muutama jo kahdeksatta kertaa peräkkäin Pinseilemässä).

Miksi kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan?

–          Sinua kiinnostaa hauskanpito ja seikkailut mahtavassa seurassa.

–          Haluat tutustua eri pohjoismaiden farmasiakulttuuriin.

–          Olet suunnitellut meneväsi vaihtoon tai töihin toiseen pohjoismaahan (Pinseläisiltä voi saada hyviä vinkkejä!)

–          Ja hei, hvorfor ikke?

Kaupanpäälle saat elinikäisiä ystäviä ja kattavan tukiverkoston!

Haku Pinseen ilmestyy sähköpostiisi aina jossain kohden syksyä, joten kannattaa pitää mielessä♥

FiPSA ei ole Pinsen virallinen yhteys, sillä vuosittain valitaan Suomen delegaation vastuuhenkilö joka järjestää haun ja osallistujavalinnat. Usein FiPSAn hallituslaisia on lähtenyt reissuun mukaan joten meiltäkin saa kysyä!

Suomen delegaatio Islannin Pinsessä 2019. Nordic Nightin pukeutumisteemana oli Finnish Design.
Pinse päättyy Gaalaan, johon saapuu myös alumneja. Ryhmäkuva vuoden 2023 Kööpenhaminan Pinsen Gaalasta.